Na een opmerkelijke run verzuurt het sentiment op sociale media op DOGE

Amerikanen droegen de digitale valuta hoger, maar hun enthousiasme zou kunnen afnemen.

Het was een Shiba Inu die door de lucht schoot: Dogecoin’s run van de afgelopen week zal er een zijn voor de geschiedenisboeken.

Echter, voor al het vuurwerk geven sociale media-gegevens aan dat de meme-run mogelijk zijn einde heeft bereikt

De digitale valuta, die oorspronkelijk in 2013 werd gelanceerd en in de loop der jaren centraal stond in een aantal absurde krantenkoppen en oplichting , heeft de afgelopen dagen een nieuw hoofdstuk in zijn vaak raadselachtige geschiedenis ingeslagen. Vrijdag slaagde DOGE erin om Ethereum in het totale ruilvolume te verduisteren (in feite een verdubbeling), het sluitstuk van een opmerkelijke run waarbij het in prijs verdubbelde in een dag, met een winst van meer dan 5000% op het jaar .

In de kern is DOGE echter een meme, en memes worden gepropageerd door en zijn fundamenteel afhankelijk van sociale media. Als de meme zich niet kan verspreiden, zal de prijs crashen.

Op het moment van publicatie is DOGE 35% gedaald op de dag tot $ 0,26, en trekt zich terug van $ 0,40 hoog – en de sentimentgegevens van sociale media verstrekt door The TIE en Cointelegraph Markets Pro geven aan dat er meer pijn aan de horizon is.

Volume verzen sentiment

Vrijdag plaatste Google Trends een Tweet waarin de wereldwijde zoekgewoonten van Bitcoin- en DOGE-handelaren worden belicht. Ze ontdekten dat terwijl het grootste deel van de wereld gefocust bleef op BTC, Amerikaanse handelaren alleen oog hadden voor Dogecoin.

Dezeheatmap komt overeen met de gegevens van The TIE. Het totale tweetvolume dat naar DOGE verwijst, ebt weg naarmate de VS slaapt en opfleurt tijdens Amerikaanse overdag, vaak met een piek rond 12.00 uur EST, met een bijzonder robuust volume terwijl DOGE aan het rallyen is:

Eenvoudig zoeken en Twitter-volume duiden echter niet altijd op een prijsstijging. Zoals de infographic van Google Trends opmerkte, kan het sentiment over een volumestijging gemengd zijn: veel van de beste zoektermen waren gericht op handelaren die proberen te voorspellen hoeveel gas de DOGE-rally nog in de tank heeft.

De onzekerheid heeft zich ook naar Twitter verspreid. Hoewel het sentiment voor de valuta het sterkst was tijdens de run naar $ 0,16 op 14 april, zijn de ‚golven‘ van het sentiment-matching-volume in de loop van de tijd afgenomen – terwijl het totale Twitter-volume piekte met de prijs van DOGE op $ 0,40 zakt nu al dagen:

Uiteindelijk, terwijl volume en sentiment DOGE naar zijn verheven hoogten hebben geduwd, lijkt een snelle prijsdaling Dogecoin nu terug naar de aarde te trekken.

Kommentare sind deaktiviert.