Graham Clark avslørte som den påståtte Twitter-BTC gjerningsmannen

Den påståtte hackeren bak den nylige Twitter-fiaskoen er angivelig identifisert. Den 17 år gamle Florida-tenåringen Graham Clark er blitt arrestert og står nå overfor 30 separate forbrytelser for potensielt “svindel mennesker over hele Amerika.”

Graham Clark: mannen bak masken?

Det nylige Twitter bitcoin-hacket som fant sted 15. juli er blant et av de mest kjente og fremtredende bitcoin-baserte svindelene som skjedde i verdenshistorien. Flere høytstående kontoer – som de som tilhørte den tidligere presidenten Barack Obama, hans visepresident Joe Biden, Tesla og SpaceX-administrerende direktør Elon Musk og Microsoft-eks. Bill Gates – ble overtent av kaprere som mente de kunne bruke kontoene for å skaffe bitcoin fra intetanende tilhengere.

Mens det stjålne beløpet ikke var særlig stort – bare rundt 121.000 dollar i BTC ble hentet fra brukere – var det faktum at de involverte kunne få tilgang til så tunge kontoer virkelig redd de levende dagslysene for mange mennesker.

I skrivende stund er Graham Clark siktet for organisert svindel, 17 tellinger av kommunikasjonssvindel og ti tellinger av uredelig bruk av personlig informasjon. Han er også tiltalt for en telling av å ha tilgang til en datamaskin eller elektronisk enhet „uten autoritet.“

I alt ble omtrent 130 separate kontoer kapret. I disse kontoene ble det lagt ut flere falske meldinger som inneholdt anonyme bitcoin-adresser, og reklamen om at brukere skulle sende BTC-en til disse adressene for å få stashene doblet. Hillsborough statsadvokat Andrew Warren beskrev Clarks påståtte oppførsel i en nylig uttalelse:

Disse forbrytelsene ble begått med navnene på kjente personer og kjendiser, men de er ikke de viktigste ofrene her. Denne ‚bit-con‘ ble designet for å stjele penger fra vanlige amerikanere fra hele landet, inkludert her i Florida. Denne enorme svindelen ble orkestrert her i hagen vår, og vi vil ikke stå for det.

Det antas at Clark ikke jobbet alene. To andre personer – en 19 år gammel mann ved navn Mason Sheppard fra Storbritannia og en 22 år gammel mann ved navn Nima Fazeli fra Florida – ble også siktet for brudd på Twitter-kontoene. Mens justisdepartementet til slutt nektet å navngi Clark for pressen gitt at han fortsatt er mindreårig, var nyhetskildene i Florida raske med å avsløre synderens antatte identitet.

Kryptokriminalitet blir ivaretatt

En amerikansk advokat forklarte dagens situasjon:

Det er en falsk tro i det kriminelle hacker-samfunnet at angrep som Twitter-hack kan utføres anonymt og uten konsekvens. Dagens avgiftsmelding demonstrerer at oppsiktsvekkelsen til skikkelig hacking i et trygt miljø for moro eller fortjeneste vil være kortvarig. Kriminell oppførsel over internett kan føles stealthy for menneskene som begår det, men det er ikke noe stealthy med det. Jeg vil si til skadelige lovbrytere at hvis du bryter loven, finner vi deg.

Kommentare sind deaktiviert.