Er is een nieuw 2020 crypto-vooruitzichtenrapport van Bloomberg uitgebracht, waarin wordt onthuld hoe bullish de analisten van het bedrijf zijn met betrekking tot Bitcoin.

Het rapport zet de digitale schaarste van de allereerste cryptocentrale in de schijnwerpers en suggereert dat de huidige actieve adressen wijzen op prijzen die op korte termijn dichter bij 12.000 dollar liggen.

DE ALLEREERSTE CRYPTOCURRENCY RIJPT TOT DIGITAAL GOUD

Bitcoin en de cryptocurrency asset class is slechts iets meer dan tien jaar oud, maar wordt nu al op de proef gesteld.

De stof zelf van het ontwerp zal nu zijn waarde bewijzen of in de vergetelheid raken.

Bitcoin Code is ontworpen door Satoshi Nakamoto met digitaal goud in zijn hoofd. Hij probeerde een aanwinst te maken die de beste eigenschappen van goud deelde, maar digitaal kon bestaan, buiten het bereik van derde partijen.

Door te fungeren als een digitale opslagplaats van waarde heeft Bitcoin direct een voordeel dat goud niet kan bieden.

Deze eigenschappen, waaronder digitale schaarste, en een bloeiend netwerk van actieve adressen, worden allemaal onderstreept in een nieuw rapport van Bloomberg.

BLOOMBERG ONDERZOEKERS: GEKOOIDE BITCOIN STIER KLAAR VOOR UITBRAAK TOT 12.000 DOLLAR EN HOGER

Bloomberg onderzoekers worden steeds meer bullish op de allereerste cryptocurrency. De huidige wereldwijde economische omgeving is het perfecte recept om de prijs van het goed hoger te laten stijgen, volgens het merk.

„De ongeëvenaarde wereldwijde versoepeling van de centrale bank en de stijgende goudwaarden zijn blijvende trends die de voorkeur geven aan een hogere Bitcoin-prijs“, zo luidt het rapport.

De onderzoekers van Bloomberg zijn van mening dat de lage volatiliteit in de overgang van een speculatief activum naar digitaal goud. De volatiliteit bereikte onlangs een dieptepunt in vergelijking met grote aandelenindexen zoals de Nasdaq.

Het harde afgetopte aanbod van het actief van slechts 21 miljoen BTC tegenover de gestaag groeiende vraag, geeft de schalen „in de richting van prijsstijgingen“, zo zeggen ze.

Het rapport stelt dat de vraagindicatoren van Bitcoin gezond zijn naast de goud ETF’s en XAUUSD-spotprijzen.

Het rapport beweert ook dat op basis van actieve Bitcoin-adressen de reële marktwaarde dichter bij $12.000 ligt voor de toonaangevende cryptocurrency per marktkapitalisatie.

Datasets tonen ook aan dat Bitcoin volwassen wordt en dat de volatiliteit afneemt in vergelijking met de aandelen- en grondstoffenmarkten. Een vergelijking met ruwe olie, zegt Bloomberg, demonstreert „ontluikende technologie die ontworpen is om in termen van fictieve valuta te groeien ten opzichte van de primaire grondstof die deflatoir en overbodig is“.

Ze concluderen verder dat Bitcoin een „gekooide stier is voor een doorbraak, en beweren dat het bedrijf zich tegen $13.000 verzet.

Het doorbreken van dat niveau zou de cryptocrisis in staat stellen een poging te doen tot een hertest van zijn vroegere recordhoogte. Deze piek werd teruggezet op het hoogtepunt van de crypto hype-bel bij $20.000.

Maar wat vinden Bloomberg onderzoekers van altcoins? Ze suggereren dat de „overaanbod aan crypto’s weinig kans op waardering heeft“ zonder een Bitcoin-stierenloop.

Nu Bloomberg in wezen een nieuwe Bitcoin-stierenloop claimt, zou de hele cryptoruimte opnieuw een stijgende prijs kunnen zien.

Kategorien: Bitcoin